Ethereum‘un kurucu ortağından Metaverse tanımı

Ethereum‘un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, Seul’de düzenlenen BUIDL Asya konferansında Metaverse kavramına ilişkin görüşlerini paylaştı. Buterin ayrıca Ethereum’un gelişimiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Buterin, Metaverse’i sanal gerçeklik (VR), artırılmış gerçeklik (AR) ve Blockchain gibi teknolojilerden yararlanarak sürükleyici sosyal ortamları ve deneyimleri entegre eden sanal bir merkeziyetsiz dünya olarak gösterdi. Bununla birlikte, Metaverse’in sanal gerçeklikten daha fazlası olduğunu ve potansiyelini tam olarak gerçekleştirmek için kripto ve yapay zeka dahil olmak üzere çeşitli unsurların bir kombinasyonunu gerektirdiğinin altını çizdi.

Buterin konuşması sırasında Metaverse‘in tanımını çevreleyen belirsizliğe değinerek, onu herkes tarafından erişilebilen ve tek bir varlığa ait olmayan sanal bir evren olarak tanımladı. Uyumlu ve kapsayıcı bir Metaverse deneyimi yaratmak için kripto ve yapay zeka gibi farklı sanal dünya unsurlarını entegre etmenin önemini vurguladı.

Sanal gerçeklik genellikle Metaverse ile ilişkilendirilse de, Buterin bunun bu sanal evrenin tek bir bileşeni olmadığını belirtti. İstenen sonuçlara ulaşmak için ilgili tüm teknolojileri doğru şekilde bir araya getiren kapsamlı bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Ethereum’un kurucu ortağı, Metaverse altcoin‘lerinin 18 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olmalarına rağmen işlevsel ve kapsayıcı bir Metaverse oluşturmanın karmaşıklığına ışık tutarak, çeşitli teknolojik alanlarda işbirliği ve inovasyona ihtiyaç olduğunu söyledi.

ETHEREUM’UN GELİŞİMİ

Ethereum‘un gelişimiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Buterin, hesap soyutlama kavramını ve bunun ana akım haline gelme potansiyeliyle ilgili de konuştu. Hesap soyutlamasının uygulanmasında güvenlik ve rahatlığın dengelenmesinin önemli olduğunu belirten Buterin, Ethereum’un bu dengeyi etkin bir şekilde sağlamak için çalışmalar yapmaya devam ettiğini söyledi.

Genel olarak Ethereum’un kurucu ortağının görüşleri, Metaverse’in disiplinler arası doğasının ve gelişiminde güvenlik, kolaylık ve birlikte çalışabilirlik dahil olmak üzere birçok faktörün dikkate alınmasının öneminin altını çiziyor. Buterin’in açıklamaları, merkeziyetsiz sanal dünyaların gelişen dünyasında gezinirken sektör oyuncuları için değerli bir rehber niteliğinde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir